Belastingvoordelen en subsidie

 

 

De overheid en de Europese unie stimuleren graag het doen van goede daden. Dit doen zij door het geven van belastingvoordelen en subsidie. Zo kun je namelijk geld doneren met belastingvoordeel, doordat je donaties af kan trekken van je inkomstenbelasting. Ook mensen die vrijwilligerswerk doen kunnen profiteren van belastingaftrek. Meer informatie hierover vindt je op de onderstaande pagina’s.

Doneren met belastingvoordeel
Belastingvoordeel bij vrijwilligerswerk

De Europese unie ondersteunt vrijwilligers die in Europa of daarbuiten vrijwilligerswerk willen doen met een subsidie. Wil je weten wat de voorwaarden zijn en hoe je ervoor in aanmerking komt? Kijk dan op onze pagina over de Europese subsidie.

Door het doen van goede daden, zoals het doen van vrijwilligerswerk doen of het steunen van goede doelen voel je, je niet alleen beter. Je kunt gelijk financieel profiteren dankzij belastingvoordelen en subsidie.

Doneren met belastingvoordeel

    Als je geld geeft aan een goed doel kun je misschien profiteren van belastingvoordelen. Daar hebben wij het op onze pagina’s met manieren van doneren al over gehad. Het voordeel en de voorwaarden, om ervoor in aanmerking te komen, verschillen per soort gift. Je hebt gewone giften en periodieke giften. Daarom zullen wij …

Bekijk pagina »

Belastingvoordeel bij vrijwilligerswerk

    Veel mensen in Nederland doen vrijwilligerswerk. De overheid vindt dit ook erg belangrijk en probeert dit te stimuleren. Één van de manieren waarop zij dat doen is met belastingvoordeel bij vrijwilligerswerk. Doe jij vrijwilligerswerk voor een goed doel of andere instelling, die bij de belastingdienst geregistreerd staat als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)? …

Bekijk pagina »