↑ Terug naar Manieren om te doneren

Feestelijke momenten

 

 

Een manier om te doneren die minder voorkomt, maar zeker niet slechter dan de andere, is het doneren door gebruik te maken van feestelijke momenten. Wat bedoelen wij hier nou precies mee? Iedereen heeft wel bepaalde feestelijke momenten in zijn of haar leven. Een verjaardag, afstuderen, trouwdag of geboorte van een kind. Je kunt een goed doel steunen door op de uitnodiging of het geboortekaartje de gasten/ontvangers uit te nodigen om geld te doneren aan een bepaald goed doel, als cadeautip dus.

Hoe kun je dit organiseren?
Er zijn twee manieren om dit te organiseren. De eerste mogelijkheid is het goede doel en daarbij het giro- of bankrekeningnummer op het kaartje te zetten, zodat de ontvangers van de uitnodiging/geboortekaartje zelf het geld kunnen doneren. De tweede methode is dat jij het geld inzamelt. Zo kun je hen vragen hun donatie naar jouw bankrekening over te maken, zodat jij het in één keer aan het goede doel kunt doneren. Ook kun je een spaarpot of doos neerzetten bij je thuis of de feestlocatie waar de gasten hun donatie in kunnen stoppen. Het leuke van het geld zelf inzamelen is dat je dan wel weet hoeveel dankzij jouw trouwerij of geboorte van je kind aan een goed doel is gedoneerd.

Belastingvoordeel:
Als je geld doneert of laat doneren naar aanleiding van een feestelijk moment kun jij of de donateurs profiteren van belastingvoordelen. Wil jij weten welke? En hoe jij daarvoor in aanmerking komt? Kijk dan op onze pagina over doneren met belastingvoordeel.

Weet jij genoeg en wil je een goed doel uitzoeken om te steunen? Kijk dan op onze pagina met alle goede doelen.