↑ Terug naar Manieren om te doneren

Fonds op Naam

 

 

Het voordeel en de mogelijkheden:
Het voordeel van het oprichten van een Fonds op Naam is dat jij zelf bepaalt waar het geld aan besteed wordt. Dit voordeel heb je niet bij andere vormen van doneren. Stel jij wil een Fonds op Naam oprichten voor KWF Kankerbestrijding. Dan kun je bepalen dat het geld besteed moet worden aan onderzoek naar een bepaalde kankersoort, of ter ondersteuning van patiëntenorganisaties, zelfs studiebeurzen voor jonge onderzoekers of artsen kunnen er uit betaald worden.

Naast een bepaald doel moet je ook de termijn bepalen dat het Fonds op Naam blijft bestaan. Het totaal te besteden bedrag wordt dan eerlijk verdeelt over de jaren dat het fonds bestaat.

Het is mogelijk om een Fonds op Naam op te richten terwijl je leeft om vervolgens pas het bedrag te doneren na je dood, via je nalatenschap. Wil je meer informatie over nalaten?

Het nadeel:
Een Fonds op Naam kun je niet vanaf elk bedrag oprichten. Elk goed doel heeft minimumbedrag bepaalt. Dit minimumbedrag kun je vinden bij de specifieke pagina’s van elk goed doel of op de websites van de goede doelen zelf.

Belastingvoordeel:
Als je een Fonds op Naam opricht kun je profiteren van belastingvoordelen. Wil jij weten welke? En hoe jij daarvoor in aanmerking komt? Kijk dan op onze pagina over doneren met belastingvoordeel.

Weet jij genoeg en wil je een goed doel uitzoeken om te steunen? Kijk dan op onze pagina met alle goede doelen.