↑ Terug naar Manieren om te doneren

Collecte

 

 

Een manier waarop veel mensen geld doneren aan een goed doel is via de collecte. Veel goede doelen hebben een bepaalde week waarin collectanten langs de deuren gaan met een collectebus.

De voor- en nadelen:
Het grote voordeel hiervan is dat je geen moeite hoeft te doen. Je hoeft alleen je portemonnee te pakken en te bepalen hoeveel je gaat geven. Dit kan een klein, maar ook een groot bedrag zijn. Het nadeel is dat lang niet alle goede doelen collecteren.

Belastingvoordeel:
Als je geld doneert aan een goed doel door geld te geven aan de collectant kun je profiteren van belastingvoordelen. Wil jij weten welke? En hoe jij daarvoor in aanmerking komt? Kijk dan op onze pagina over doneren met belastingvoordeel.

Meer informatie:
Wil je weten wanneer een bepaald goed doel langskomt met de collectebus? Kijk dan op onze pagina over de collecteweek.

Wil jij zelf langs met de collectebus om zo je steentje bij te dragen? Dat kan natuurlijk! Kijk voor meer informatie op onze pagina over vrijwillgerswerk.

Collecteweek

    Een aantal goede doelen hebben een periode waarin collectanten langs de deuren gaan om geld in te zamelen. Op deze pagina kun je via een handige tabel precies zien in welke periode de goede doelen bij je langs komen om te collecteren. Een aantal goede doelen collecteren helemaal niet. Wil je toch geld …

Bekijk pagina »