«

»

okt 04

Bied hen ook een leuke dierendag

 

 

Zoals je weet is het vandaag Dierendag. Dé dag waarop mensen hun huisdier eens lekker extra verwennen. Een groot bot voor een hond, luxe kattenvoer voor de poes of een knabbelstok voor de hamster. Maar wat dacht je van al die verwaarloosde, gedumpte en mishandelde dieren?

Veel mensen denken op Dierendag alleen aan hun eigen huisdieren, maar vergeten daarbij de (huis)dieren die het een stuk slechter getroffen hebben. De Sophia Vereeniging komt al sinds 1867 op voor de vele huisdieren die het niet zo goed getroffen hebben. Jij kunt helpen om deze vergeten dieren een tweede kans te geven!

Huisdieren in nood
Het lijkt heel vanzelfsprekend dat er in een beschaafd land, zoals Nederland, goed omgegaan wordt met huisdieren. Maar niets is minder waar! Ernstig dierenleed is aan de orde van de dag. Veel mensen kopen een huisdier zonder goed na te denken over de kosten en de ongemakken die bij een huisdier komen kijken. Dit leidt er toe dat jaarlijks honderduizenden katten, honden, cavia’s en hamsters gedumpt worden in het asiel, of erger nog: in het bos. Sociale huisdieren worden alleen gehouden en kwijnen weg van eenzaamheid. Kinderen worden aangevallen, omdat honden vals geworden zijn. En wat dacht je van al die malafide fokkers en handelaren?

Zorg ervoor dat jij deze huisdieren niet vergeet en steun de Sophia Vereeniging. Geef deze verwaarloosde dieren op Dierendag een mooier leven en word donateur!

Word donateur van de Sophia Vereeniging

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *