«

»

sep 11

Blokkade Greenpeace voor Nederlands schip tevergeefs

 

 

Het is Greenpeace niet gelukt om de Nederlandse supertrawler ‘Margiris’ van visserijbedrijf Parlevliet & Van der Plas te blokkeren voor een haven in Australië. Volgens een woordvoerder van de milieuorganisatie probeerden de activisten met een aantal rubberbootjes te voorkomen dat de gigantische vissersboot de haven binnenliep van Port Lincoln.

Greenpeace wil voorkomen dat het schip kwetsbare visgronden gaat bevissen. Eerst werd geprobeerd te voorkomen dat een loods aan boord ging van de vissersboot. Toen dat mislukte, gingen de activisten voor het schip liggen.

Uiteindelijk kon de Margiris toch aanleggen. “Het was een oneerlijke strijd tussen kleine rubberbootjes en een enorm schip”, erkende de campagneleider. “Ze konden ons te makkelijk wegduwen”.

Eind juni deed Greenpeace ook al een poging om het schip te stoppen, toen was het nog in Nederland. Vier actievoerders ketenden zich in IJmuiden vast aan de ketting van het schip. De actie werd toen uiteindelijk gestopt door ingrijpen van de politie, waardoor de Margiris alsnog kon uitvaren.

Ongefundeerd en onnodig waren de acties van Greenpeace volgens de Pelagic Freezer-trawler Association (PFA), waar de rederij van de Margiris lid van is. “Juist de PFA omarmt het belang van duurzame visserij en committeert zich uitdrukkelijk aan internationale en Europese afspraken over goed visserijbeheer”, aldus de organisatie.

Wil jij Greenpeace steunen in hun strijd ter bescherming van de natuur en het milieu? Word dan donateur of geef een donatie!

Doneer nu aan Greenpeace

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *