«

»

okt 28

Donorweek 2012 groot succes!

 

 

Ieder jaar wordt de Donorweek gehouden. Een week waarin bekende, en minder bekende, mensen anderen oproepen om ook orgaandonor te worden. Dit jaar was de donorweek van 21 tot en met 28 oktober. De Donorweek is dus bijna voorbij en kan nu al een succes genoemd worden. Tot nu toe (16:11 uur) staat de teller op maar liefst 34.382 nieuwe orgaandonoren!

De eerste dag van de Donorweek:

Dat de Donorweek een succes zou worden was al te zien op de eerste dag. Toen registreerden maar liefst 15.000 mensen zich als orgaandonor. Zij werden daartoe opgeroepen door bekende Nederlanders die hun steentje bijdroegen in een online wervingscampagne.

Het kan iedereen overkomen:

“Het kan iedereen overkomen dat je een hart, long of nier nodig hebt. Als je zelf zo ziek bent en je wil een orgaan ontvangen, denk er dan ook over na of je zelf orgaandonor wil zijn en leg die keuze vast”, riep minister van Volksgezondheid Edith Schippers toen op.

Vorig jaar stonden ongeveer 1300 mensen op de wachtlijst voor een orgaandonor. Hierdoor zijn de wachttijden vaak te lang, waardoor er onnodig mensen overlijden. Een nierpatiënt moet bijvoorbeeld vier jaar wachten op een nieuwe nier. Dat kan toch niet?!

Donatiewijzer.nl zegt ja!

Heb jij je de afgelopen week, of daarvoor, geregistreerd als orgaandonor? SUPER! Heb jij je keuze nog niet laten vastleggen? Lees dan meer informatie over orgaandonatie op onze website of leg je keuze meteen vast!

Word orgaandonor

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *