«

»

jun 30

Explosieve groei van dementerenden verwacht

 

 

Professoren trekken aan de noodbel, zij verwachten namelijk een explosieve groei van het aantal dementerenden. De belangrijkste oorzaak van deze toename ligt in de leefstijl van deze toekomstige patiënten tijdens hun jonge jaren.

De professoren doen een oproep om het probleem met obesitas onder jongeren beter aan te pakken, omdat dit in hun ogen onderschat wordt.

“Deze ziekte wordt niet serieus genomen”, zegt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. “In de eerste 25 jaar kun je het voor de rest van je leven verpesten.”

Het aantal kinderen met ouderdomsdiabetes stijgt snel. Zij krijgen op jonge leeftijd ziekten die normaal alleen oudere mensen krijgen. Dat stelt hoogleraar voeding en overgewicht Jaap Seidell.

“In 2025 zullen er 1,4 miljoen mensen met diabetes zijn, van wie 85 procent met overgewicht of obesitas. De kans dat zij gaan dementeren is relatief groot.”

Momenteel telt Nederland 75 duizend kinderen met obesitas en een half miljoen kinderen met overgewicht. Dit aantal blijft toenemen.

De toename van het aantal dementerenden is een gevolg van de ongezonde leefstijl. Slechts 1 procent van de stijging kan worden toegeschreven aan erfelijke factoren.

Wil jij jouw steentje bijdragen aan het onderzoek voor de genezing en behandeling van dementie? Steun dan Alzheimer Nederland door donateur te worden!

Doneer nu aan Alzheimer Nederland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *