«

»

jul 16

Geld voor Hoorn van Afrika volledig besteed

 

 

Het ingezamelde geld van de Giro 555-actie voor slachtoffers van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika is volledig besteed. Dit melden de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) maandag.

De actie startte op 11 juli 2011 en heeft in totaal maar liefst 25 miljoen euro opgeleverd. Het geld is inmiddels uitgegeven aan medische hulp, voedsel, water en sanitaire voorzieningen.

Vorig jaar zomer werden miljoenen mensen in Kenia, Ethiopië en Somalië met honger en ondervoeding geconfronteerd door extreme droogte, stijgende voedselprijzen en conflicten.

Naast noodhulp zijn er ook structurele oplossingen geboden, zo meldt de SHO. Zo hebben inwoners hulp gekregen bij het zaaien van nieuwe gewassen, er zijn waterputten en -reservoirs gebouwd en de inwoners hebben advies gekregen over hoe zij het beste om kunnen gaan met extreme droogte.

De organisaties hebben geprobeerd de inwoners zoveel mogelijk zelfstandig te laten oppakken. De SHO meldt dat er onder meer landbouwgereedschappen en vee beschikbaar worden gesteld, zodat de inwoners zelf het land kunnen opbouwen.

Is het werk nu klaar? Nee zeker niet! De betrokken organisaties zullen voorlopig in de Afrikaanse landen blijven werken. Veel van de organisaties waren al actief in de landen toen de noodsituatie ontstond. Deze organisaties zullen hulp blijven bieden in het getroffen gebieden. Hiervoor gebruiken zij eigen geld.

Onder meer Cordaid Mensen in Nood, Oxfam Novib, het Nederlandse Rode Kruis en Unicef Nederland namen deel aan de actie. Wil jij hen steunen? Word dan donateur van bijvoorbeeld Het Rode Kruis!

Doneer nu aan het Rode Kruis

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *