«

»

jul 13

Greenpeace bezet hoofdkantoor Shell Den Haag

 

 

Greenpeace heeft vrijdagochtend kortstondig het hoofdkantoor van Shell in Den Haag bezet. Volgens de milieuorganisatie blokkeerden 70 actievoerders de ingang van het kantoor aan de Carel van Bylandtlaan, waardoor het personeel niet naar binnen kon. Na drie kwartier is de blokkade van het pand aan de Carel van Bylandtlaan opgeheven, volgens Greenpeace doordat medewerkers van Shell door de blokkade braken.

Greenpeacedirecteur Sylvia Borren heeft haar intrek genomen in het kantoor van Shell-topman Peter Voser, meldt de milieuorganisatie vrijdag.

Een woordvoerder van de politie Haaglanden spreekt van ongeveer 30 betogers. Ze hebben op het dak van het gebouw de vlag van Shell gestreken en beëindigden hun blokkade rond 08.30 uur.

Maar waarom deed Greenpeace dit? Nou vanwege proefboringen van Shell in het noordpoolgebied. ”Shell presenteert zich als een milieubewuste oliemaatschappij, maar investeert in riskante projecten om de laatste druppels olie uit de aarde te persen”, aldus Borren.

In een reactie erkent Shell het recht om te protesteren tegen exploratie van het noordpoolgebied en erover te discussiëren. De oliemaatschappij tekent daarbij aan dat de veiligheid van personen, inclusief het personeel van Shell, niet in gevaar mag komen. ”We praten met tal van organisaties en personen die tegen offshore-olieboringen in dit gebied zijn.”

Wil jij Greenpeace steunen in hun acties tegen de proefboringen van Shell? Of bij andere acties? Word dan donateur van Greenpeace!

Doneer nu aan Greenpeace

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *