«

»

aug 27

‘Grote goede doelen immuun voor crisis’

 

 

Uit een jaarlijks onderzoek van de Volkskrant, naar de opbrengst van donaties, blijkt dat de grote goede doelen immuun zijn voor de crisis.

De inkomsten uit donaties van de 25 grootste goede doelen steeg vorig jaar met 4,2 procent naar maar liefst 743 miljoen euro. Door KWF Kankerbestrijding stegen de inkomsten voor goede doelen het meest.

Alleen in 2009 nam de stijging in opbrengsten af. Sindsdien groeien de inkomsten net als daarvoor met 4 procent per jaar. “Donaties hebben een veel duurzamer karakter dan vaak gedacht”, zegt hoogleraar filantropie Theo Schuyt naar aanleiding van het onderzoek.

“Iedereen verwacht ten onrechte dat door de crisis de private bijdrage inzakt. Juist in tijden van crisis en de aaneenschakeling van slecht nieuws hebben burgers behoefte aan betrokkenheid en hoop. Ze blijven daarom geld geven.”

Ondanks de stijging van de inkomsten uit donaties hebben de goede doelen jouw steun hard nodig! Des te meer inkomsten zij krijgen des te meer nuttig werk zij kunnen doen in de vorm van het financieren van onderzoek naar ziekten, het opzetten van projecten voor behoud van natuur en/of diersoorten, et cetera. Wil jij een goed doel steunen? Kijk dan op onze pagina met alle goede doelen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *