«

»

jul 18

“Grotere kans op diabetes door haarspray”

 

 

Nieuw onderzoek suggereert dat de aanwezigheid van chemische stoffen (ftalaten) in cosmeticaproducten de kans op het krijgen van diabetes verhoogt.

De gegevens van 2350 vrouwen tussen de 20 en 80 jaar werden bestudeerd door het onderzoeksteam, onder leiding van Tamarra James-Todd van het Brigham and Women’s Hospital.

Tijdens het onderzoek werden onder andere urinemonsters genomen. 217 vrouwen zeiden dat zij diabetes hadden.

Vrouwen met de hoogste niveaus ftalaten in hun urine, mono-benzylftalaat (MBzP) en mono-isobutylftalaat (MiBP), bleken bijna 200 procent meer kans te hebben op het krijgen van diabetes, in vergelijking met vrouwen met de laagste niveaus van deze chemische stoffen.

Ftalaten zitten in cosmeticaproducten zoals haarlak, nagellak, moisterizers, zeep, shampoo en parfum.

Tijdens het onderzoek is rekening gehouden met andere risicofactoren voor het krijgen van diabetes, zoals het aantal calorieën dat gegeten wordt. uw nuttigt.

De onderzoekers benadrukken wel dat hun resultaten voorlopig zijn. Zij voegen eraan toe dat er nog andere bronnen van ftalaten bestaan buiten cosmetica en dat daarom verder onderzoek nodig is.

Het Diabetes Fonds streeft ernaar om diabetes en complicaties ervan te voorkomen en te genezen. Wil jij hen daarbij helpen? Steun hen dan en word donor van het Diabetes Fonds! Dan krijg je als dank een gratis kookboek vol lekkere en gezonde recepten om jouw kans op diabetes te verkleinen.

Word donateur van het Diabetes Fonds

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *