«

»

nov 13

Het is weer Movember!

 

 

Wij zijn wat te laat, maar beter laat dan nooit! Wij vragen jullie aandacht voor iets dat begon als een mooi initiatief van drie mannen uit Australië, Movember!

Movember

Ieder jaar, in november, roept Movember mannen (Mo Bros) over de hele wereld op om hun snor te laten staan. Op die manier proberen zij geld in te zamelen en aandacht te vragen voor prostaatkanker bij mannen. Hiermee is het de tegenhanger van Pink Ribbon, dat aandacht vraagt voor borstkanker bij vrouwen. Het begon allemaal in 2003, toen drie mannen in Australië voor het eerst hun snor lieten staan in november voor Movember. Sindsdien doen steeds meer mannen verspreidt over de hele wereld mee met de actie. Movember organiseert momenteel officiële campagnes in Australië, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Finland, Nederland, Denemarken, Noorwegen, België, de Tsjechische Republiek, Spanje, Hongkong, Singapore, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Zwitserland en Oostenrijk.

Movember in Nederland

In Nederland gaat het opgehaalde geld naar Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) voor onderzoek naar prostaatkanker. Movember is al een tijdje bezig, maar er is nog een halve maand te gaan. Dus meld je aan op Movember.com, Scheer je gezicht kaal, laat je sponsoren door vrienden, familie en kennissen en steun Movember!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *