«

»

jul 04

Lijst bedreigde dieren en planten groeit

 

 

Er worden steeds meer dieren en planten bedreigd. Dat is gebleken uit de zogenoemde Rode Lijst van de natuurorganisatie International Union for Conservation of Nature (IUCN).

De organisatie presenteerde onlangs de jongste cijfers dinsdag in Rio de Janeiro. Waar de internationale top over duurzaamheid gehouden werd.

Van de 64.000 dier- en plantsoorten die werden onderzocht, bleken er maar liefst 20.000 bedreigd.

De IUCN berekende dat 31 procent van de amfibiënsoorten, 33 procent van de koralen, een kwart van de zoogdieren, 13 procent van de vogels en een op de vijf plantensoorten het momenteel moeilijk hebben.

De lijst is dit keer weer langer dan de vorige. Enkele nieuwe soorten zijn het springaapje, een soort sepia, een soort pijlstaartrog en een soort python.

“Duurzaamheid is een zaak van leven en dood”, aldus het hoofd van de IUCN, Julia Marton- Lefèvre. “Een duurzame toekomst is niet mogelijk zonder biodiversiteit te behouden.”

Wil jij dat die lijst de komende jaren alsmaar korter wordt? Het Wereld Natuur Fonds zet zich net als de IUCN al jaren in voor bedreigde diersoorten. Het zou toch zonde zijn als al die dieren er over 50 jaar niet meer zijn?! Steun het Wereld Natuur Fonds en word donateur!

Doneer nu aan het Wereld Natuur Fonds

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *