«

»

jan 16

Longfonds wil ook beschadigde longen repararen

Het Longfonds, het vroegere Astma Fonds, heeft een nieuw doel. Zij willen niet alleen longziekten voorkomen en behandelen, maar willen nu ook beschadigde longen repareren. Het onderzoek dat daarnaar gedaan wordt is “baanbrekend en veelbelovend” volgens het Longfonds.

Onderzoek dankzij het LongFonds:

Op dit nieuwe terrein kunnen onderzoekers subsidies aanvragen bij het Longfonds. Het geld komt dan uit de miljoenen euro’s die zij ieder jaar besteden aan wetenschappelijk onderzoek.

Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat iedereen stamcellen in de longen heeft. Deze stamcellen kunnen uitgroeien tot longcel. “We durven nu te dromen dat we longen daadwerkelijk kunnen repareren”, zei directeur Michael Rutgers van het Longfonds.

Onderzoek:

In Nederland hebben een miljoen mensen een longziekte, zoals COPD of astma. De longen raken bij sommige ziekten echt beschadigd. Hierdoor hebben patiënten met beschadigde longen extra zuurstof nodig, omdat zij het altijd benauwd hebben.

Ieder jaar sterven 6000 mensen aan COPD en dat zal alleen maar meer worden volgens het LongFonds. “Daar valt steeds moeilijker tegenop te behandelen. Als we longen kunnen repareren, is dat een uitweg.”

Steun het LongFonds en red mensenlevens:

Toch ongelofelijk die ontdekkingen die de wetenschap regelmatig doet. Wat kunnen zij, en het menselijk lichaam, toch veel! Helaas kunnen zij het niet alleen. Zij hebben jouw hulp nodig. Met jouw donatie aan het Longfonds kunnen wetenschappers meer onderzoek doen en mogelijk die 6000 doden per jaar voorkomen. Word daarom donateur van het Longfonds!

Word donateur van het Longfonds

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *