«

»

nov 15

Opbrengst Alpe d’HuZes 32 miljoen euro

 

 

Op 5 en 6 juni vond de Alpe d’HuZes plaats, het zeer succesvolle fietsevenement om aandacht te vragen en geld en in te zamelen voor kanker. Dat is al een tijdje geleden, maar onlangs werd de totale definitieve opbrengst bekend gemaakt.

De teller voor de Alpe d’HuZes is dit jaar geeindigd op ruim 32 miljoen euro, een record! Het geld zal besteed worden aan onderzoek naar kanker. Vorig jaar was de opbrengst ook al een record, maar toen bleef de teller steken op 20 miljoen euro.

Alpe d’HuZes

De deelnemers beklommen de Alpe d’Huez in de Franse Alpen maximaal zes keer. Voorzitter Johan van der Waal sprak van “een absurd bedrag. Zeker in deze tijden. Maar kanker trekt zich niets aan van crises. Wij gelukkig ook niet.”

Het geld werd opgehaald door ruim 8.000 deelnemers en hun sponsoren. “Het overtreft onze stoutste verwachtingen”, aldus Van der Waal.

De editie van 2012 was alweer de zevende keer dat het evenement plaatsvond. Door de grote populariteit was dit de eerste keer dat er twee dagen gefietst werd in plaats van één. Ook volgend jaar zal Alpe d’HuZes verspreid over 2 dagen plaatsvinden: op 5 en 6 juni.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *