«

»

jun 23

Rode Kruis breidt EHBO-app uit

 

 

Het Rode Kruis heeft hun EHBO-app uitgebreid met de 13 meest voorkomende ongevallen bij kinderen. Daarnaast geeft de app nu ook aan wat de beste behandeling is bij 16 verschillende sportblessures. De update is te danken aan tips van gebruikers van de app. De app is inmiddels door een half miljoen mensen gedownload.

Volgens VeiligheidNL ondergaan ongeveer 240.000 kinderen ieder jaar een medische behandeling aan klein of groot letsel. Bovendien lopen 3,5 miljoen mensen jaarlijks een sportblessure op. De helft daarvan ondergaat daarvoor een medische behandeling.

Kinderen van 0 tot en met 4 jaar lopen het grootste risico op letsel, omdat zij van de trap vallen of van de commode. Naast vallen is vergiftiging een veel voorkomend ongeval. Jaarlijks gebeurt dit maar liefst 1400 keer.

Vanwege al dat letsel bevat de app van het Rode Kruis nu ook tips over wat er moet gebeuren bij bloedneuzen, brandwonden, een hersenschudding en bewusteloosheid. Als het om een sportblessure gaat kun je tips vinden voor botbreuken, spierscheuringen, hersenschuddingen en zweepslagen.

Download de EHBO-app van het Rode Kruis hier!

Het Rode Kruis is in Nederland actief met EHBO, noodhulp bij rampen en evenementen en sociale hulp (het helpen van de zwakkeren in de samenleving). Wil jij het Rode Kruis steunen bij hun werk? Word dan donateur of geef een eenmalige gift!

Doneer nu aan het Rode Kruis

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *