«

»

dec 25

Serious Request levert recordbedrag op!

 

 

De drie 3FM dj’s Ciel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom verbleven zes dagen non-stop en zonder te eten in het Glazen Huis in Enschede. Daarmee hebben zij met hun actie Serious Request dit jaar weer een recordbedrag opgehaald van ruim 12 miljoen euro!

De start van Serious Request afgelopen dinsdag:

Op dinsdag werd het Glazen Huis gesloten door actrice Carice van Houten. Daarvoor waren er optredens van Racoon, Carice van Houten en Miss Montreal. Tijdens die zes dagen verbleven verschillende BNN’ers een nacht in het huis. Zo bleven Frans Bauer en Roel van Velzen slapen.

Op de Oude Markt in Enschede stonden duizenden mensen. Het was er zo druk dat het plein moest worden afgesloten, omdat er niemand meer bij kon. Onder begeleiding van beveiligingsmensen moesten de drie 3FM dj’s zich naar het huis begeven.

Het doel van Serious Request 2012:

Dit jaar zette 3FM zich in tegen babysterfte, een “stille ramp” die wereldwijd elke 6 seconden voorkomt. Meer dan 5,5 miljoen baby’s sterven ieder jaar in de eerste maand na hun geboorte of voor of tijdens de bevalling. Met de opbrengst wil het Rode Kruis meer doen aan opleiding en voorlichting om zo de babysterfte terug te dringen.

De teller van Serious Request:

Een woordvoerster van 3FM liet weten dat na drie dagen de teller van Serious Request al op het gigantische bedrag van 2.958.873 euro stond. Vorig jaar stond de teller op dezelfde tijd “pas” op 1.203.941 euro.

De eerste twee dagen was al een bedrag opgehaald van ruim 1,7 miljoen euro.

Toen de zes dagen erop zaten was de teller dus blijven steken op 12.251.667 euro, een gigantisch bedrag, en een record. Vorig jaar werd er ruim 8,6 miljoen opgehaald voor moeders in oorlogsgebieden. De regering heeft bekend gemaakt dat het, ook dit jaar, het bedrag niet zal verdubbelen.

Serious Request in andere landen:

Dit jaar stonden er ook Glazen Huizen in Zwitserland, Zuid-Korea, Kenia en Zweden. Alle acties bij elkaar leverden meer dan 100 miljoen euro op. Vorig jaar was dat nog 23 miljoen euro. Ook dit is dus weer een record.

Het einde van Serious Request 2012:

Toen de actie van 3FM was afgelopen mochten de dj’s het Glazen Huis uit. Na de bekendmaking van het recordbedrag was er een groot finalefeest met optredens van Kane, Ilse de Lange, Caro Emerald, Go Back to The Zoo, Laura Janssen en The opposites.

Wij van Donatiewijzer.nl zijn ontzettend trots dat in een tijd van economische crisis Nederlanders nog steeds ontzettend gul blijken te zijn. Wij willen dan ook iedereen bedanken voor hun gift. Daarnaast roepen wij de regering op om volgend jaar het bedrag gewoon weer te verdubbelen. Een actie als Serious Request is een uitstekend voorbeeld van hoe Nederlanders eigenlijk in elkaar zitten en dat hoort onze overheid te steunen en te onderstrepen!

Ook nog wat doen?

De Serious Request actie van 3FM is nu afgelopen en heeft, misschien wel met jouw hulp, een recordbedrag opgehaald! Heb jij niet gedoneerd, maar wil je zelf ook nog iets doen tegen babysterfte? Doneer dan direct aan het Rode Kruis! Uiteraard kun je ook donateur worden van het Rode Kruis en hen blijvend steunen!

Doneer nu aan Het Nederlandse Rode Kruis

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *