«

»

okt 12

Vredesprijs voor War Child

 

 

War Child heeft de Carnegie-Wateler Vredesprijs gekregen. Dit werd maandag bekend gemaakt door de Carnegie-Stichting.

De stichting heeft de prijs gegeven aan War Child vanwege hun wereldwijde inzet voor kinderen en jongeren in, voormalige, conflictgebieden. De Vredesprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een persoon of instelling die zich “op een opvallende wijze in woord, geschrift of houding heeft ingezet voor de internationale vrede”. War Child mag de prijs op 15 november in het Vredespaleis in ontvangst nemen. De prijs is een oorkonde en een geldbedrag van 35.000 euro.

Peace One Day:
Twee jaar geleden kreeg Jeremy Gilley de prijs. De filmmaker is de bedenker van de Peace One Day-beweging. Dat is een organisatie die wereldwijd campagne voert tegen oorlog en geweld. Peace One Day wordt ieder jaar gehouden op 21 september.

VN-vredesmissies:
In 2008 kreeg de Nederlandse generaal-majoor der mariniers buiten dienst Patrick Cammaert de prijs. Hij kreeg de prijs omdat hij verschillende VN-vredesmissies leidde. De afgelopen jaren gaf hij leiding aan de VN-vredesmacht in het oosten van de Democratische Republiek Congo.

De Vredesprijs toont aan dat War Child goed werk levert. Daarom is het belangrijk dat zij steun blijven krijgen. Word daarom nu donateur van War Child!

Word donateur van War Child

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *